Job Ubbens
kunsthandelaar

“Mengelberg schiet foto's die niet slechts esthetisch zijn maar die ook uitnodigen om er eens goed voor te gaan zitten, kijken, en ontdekken dat er nog een wereld achter de realiteit van zijn plaatjes ligt.”

Vincent Mentzel
fotograaf, winnaar World Press Photo en De Zilveren Camera

“De schoonheid van een Rudolph Mengelbergfoto aan de muur geeft de kijker een hemels gevoel, maar met 2 in je collectie benader je toch het Paradijs.”

Jan Six
kunsthandelaar

“Rudolph fotografeert de wereld om hem heen waarbij hij een krachtige eenvoud vangt. Veel van zijn foto’s laten mij enorm denken aan Japanse esthetiek; heel verfijnd met een rauwe ondertoon. Hij laat de grote wereld zien via de vele prachtige details, de details die het leven visueel zoveel waarde geven.”

Ellen Davidson
kunstschilder

“Mooi verstild beeld met een bijna onwerkelijke helderheid. Het lijkt alsof de natuur schreeuwt: “Kijk dan hoe mooi ik ben!”.”

Jeroen Henneman
beeldend kunstenaar

“In de foto's van Rudolph Mengelberg, de landschappen, hun luchten, waters, takken, stammen en hun stille licht, wat zou ik daar graag zijn en kijken. Maar als ik mij er heen spoed zal alles er anders uit zien, ik zou er niet op het juiste ogenblik zijn, maar Rudolph Mengelberg is er immer op exact het juiste moment!”

Paulien Huizinga
fotograaf en model

“De foto's van Rudolph zorgen er voor dat ik de wereld door zijn ogen krijg te zien. En potdomme wat is die prachtig!”